Περιοχή

ΠΕΡΙΟΧΗ
Το Καρπενήσι, ένας από τους πιο δημοφιλής ορεινούς προορισμούς, βρίσκεται στους πρόποδες της νοτιοδυτικής πλευράς του Βελουχιού, σε υψόμετρο 960 μέτρων.
Awesome Image
ΠΕΡΙΟΧΗ

Καρπενήσι

Το Καρπενήσι είναι μία όμορφη πόλη πλημμυρισμένη με τοπία άπειρου φυσικού κάλλους και με πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τους θερινούς μήνες. Αξίζει να επισκεφθείτε τα τριγύρω γραφικά χωριουδάκια με τα καλοδιατηρημένα παραδοσιακά κτίρια (Άγιος Νικόλαος, Άγιος Ανδρέας, Κορυσχάδες, Μυρίκη κ.α.), την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών, τα λαογραφικά μουσεία της περιοχής και να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις και λιχουδιές. Η ευρύτερη περιοχή φιλοξενεί πλήθος οργανωμένων υπαίθριων δραστηριοτήτων (κayak, rafting, mountain bike, ορειβασία).
Απέχει μόλις 295χλμ. από την Αθήνα, 370χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 75χλμ από την πόλη της Λαμίας.
Awesome Image
ΠΕΡΙΟΧΗ

Μυρίκη

Η Μυρίκη είναι ένας ορεινός, χειμερινός προορισμός του Καρπενησίου, χτισμένο στις πλαγιές του Τυμφρηστού σε υψόμετρο 1100μ. Η Μυρίκη είναι εξαπλωμένη σε μια εξαιρετική τοποθεσία από πυκνό ελατόδασος προσφέροντας μια καταπληκτική θέα στο Καρπενήσι και το Βελούχι. Ανατολικά του χωριού, βρίσκεται το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία όπου αξίζει να επισκεφτείτε και να απολαύσετε την θέα που προσφέρει το σημείο, ενώ θα περάσετε στιγμές ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο αναψυχής στο προαύλιο του ξωκλησιού.
Απέχει μόλις 10 χλμ από το Καρπενήσι
ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Αξιοθέατα

Awesome Image
Πάντα Βρέχει
Το φαράγγι "Πάντα Βρέχει" είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα φαράγγια της Ελλάδας. Βρίσκεται μεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιάνα και διασχίζεται από τον Κρικελοπόταμο.
Awesome Image
Χ.Κ. Βελουχίου
Το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου βρίσκεται στο όρος Βελούχι, σε υψόμετρο 1840 μέτρα, σε απόσταση μόλις 12 χλμ. από την πόλη του Καρπενησίου.
Awesome Image
Μονή Προυσου
Το ιστορικό Μοναστήρι Προυσού βρίσκεται 31 χιλιόμετρα από το Καρπενησί. Είναι αφιερωμένο στην Παναγία και εορτάζει στις 23 Αυγούστου.
Awesome Image
Μαύρη Σπηλιά
Το φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το φαράγγι Πάντα Βρέχει, βρίσκεται δυο χιλιόμετρα από το χωριό Προυσός.
Awesome Image
Τσαγκαράλωνα
Στην θέση Τσαγκαράλωνα, που βρίσκεται στο χωριό Φιδάκια, η πανοραμική θέα προς την τεχνητή Λίμνη Κρεμαστών είναι μαγευτική. Ένα από τα ομορφότερα σημεία της Ευρυτανίας.
Awesome Image
Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού
Το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας πρόκειται για ένα πρωτότυπο διαδραστικό Μουσείο. Βρίσκεται μέσα στην πόλη του Καρπενήσιου.
Awesome Image
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης
Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων βρίσκεται στο κέντρο του χωριού Κορυσχάδες. Είναι ένα ιστορικό, διατηρητέο μνημείο που λειτουργούσε κάποτε ως σχολείο.
Awesome Image
Μόνη Δομιανών
Το Μοναστήρι των Δομιανών, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής. Βρίσκεται στην ανατολική άκρη του χωριού Δομιανοί της Ευρυτανίας.